Αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία υποστηρίζουν πως έχουν εντοπίσει ορισμένοι ιεράρχες


Αθήνα

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας θα βρεθούν τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «ση΅άδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.

Σύμφωνα με τα Νέα, στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την Τετάρτη, οι μητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας να μελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισμα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο. Η ΔΙΣ θα αποφασίσει για τις επαφές με το υπουργείο Παιδείας.

Κάποιοι μητροπολίτες ανέφεραν ότι μία από τις αιτίες της «ηθικής και πνευματικής κρίσης» είναι και τα προβλήματα στην Παιδεία και η «αποχριστιανοποίηση των βιβλίων».

Μάλιστα, μητροπολίτες ανέφεραν παραδείγματα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Άλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήματα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.πηγή

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231061928

 

 

Υ.Γ  Γνώμη  μας  είναι  ότι  πολύ  καλά  κάνει  και  ήδη  έπρεπε   να  είχε  γίνει  γρηγορότερα, εφ’ όσον ο  λόγος   των   συλλόγων των  γονέων  πηγαίνει  στον  κάλαθο  των…αχρήστων!

Advertisements